Optakt til Tour de Tuse Næs

Tuse Næs cykelaftener med fællesspisning og foredrag

Som opvarmning til Tour de Tuse Næs inviterer vi til tre sommeraftner på cykel Næsset rundt.

Hver gang mødes vi kl. 17 ved et forsamlingshus. Her fortælles om de to  planlagte ruter, både den ambitiøse – og den familievenlige rute. Så cykles der,  og når vi er vendt tilbage kl. 18.30, er der middag i forsamlingshuset med et  efterfølgende foredrag. 

Ønsker man ikke at cykle, kan man deltage i motionsgymnastik med Fie (se  nedenfor), mens resten cykler.

Cykelturen er gratis. Mad og foredrag koster  pr. gang 100 kr. for voksne og 50 for børn op  til 10 år. Mad og foredrag kan bestilles længere nede i teksten.

Hvis der er tekniske problemer, eller du ikke er fortrolig med  brug af internettet, kan du kontakte Susanne Olsen for billetter på 51 28 22 38. 

18. MAJ: HUSET PÅ NÆSSET 

Ruten går i den nordøstlige del af Tuse Næs (Kisserup, Løserup…). Foredrag ved lokale cykelryttere fra Team Rynkeby fortæller om sammen hold, udfordringer og den gode sag for syge børn. 

Dagens ret er mørbradgryde med ris.

Køb din billet her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/q2wl8d3emr

1. JUNI: HØRBY FORSAMLINGSHUS 

Ruten går i den bakkede del af indre Tuse Næs (Gurede og Faurbjerg…).  Foredrag ved sognepræst Mikkel Vale fortæller om seværdigheder, mærkværdigheder og oldtidslevn med udgangspunkt i rutebeskrivelse fra forrige årtusinds legendariske cykelløb: Tour de Tuse Næs. 

Dagens ret er kyllingebryst med spegeskinke og kold kartoffelsalat.

Køb din billet her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/c17asrjv00

15. JUNI: UDBY FORSAMLINGSHUS 

Ruten går i den sydlige del af Tuse Næs (Bognæs og langs Holbæk Fjord…)  Foredrag ved Tuse Næs Lokalhistorisk Forening – Cyklen og Tuse Næs.

”Indavl på Tuse Næs stoppede da cyklen blev opfundet”Sådan lyder en gammel talemåde om Tuse Næs familiernes indgiften i hinanden. Og der er nok det rigtige i udsagnet, at for vore forfædre betød cyklen frihed og nye muligheder. Cyklerne var måske ikke højteknologiske og cykeltøjet ikke toptunet efter nye aerodynamiske standarter, men cyklen førte børn og unge i skole, til stranden, til sportsstævner og ud på stævnemøder. Lokalhistorisk Forening vil fortælle om eventyrlig cykeloplevelser: Om pigen, der punkterede, og således mødte sin kæreste og kommende mand, fordi han var den nærmeste, der kunne lappe en cykel. Eller om Grammofon-Holger, en sagnomspunden havemand (og landsbyoriginal) fra Udby, der fragtede alle sine redskaber – og mere til –  på cyklen.

Dagens ret er flæskesteg med rødkålssalat og skysovs

Køb din billet her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/rq0ka1n9yv

MOTIONSGYMNASTIK MED FIE 

Alle tre datoer kan man mødes med Fie kl. 17 ved Tuse Næs Hallen (eller i  Hallen). Tilmeld gerne til Fie på 51357306. Det er lettilgængelig motionsgym nastik på græs i 40 minutter. Derefter er der tid til at drage mod forsamlings huset. Og så den lille sjove: lørdag den 2. juli på pladsen i Mårsø kl. 11 vil der  også være motion.  

Optaktsarrangementerne er blevet til i et samarbejde mellem Tuse Næs Erhvervsforening, Hørby Kultur- og Forsamlingshus, Kulturhuset Udby Forsamlingshus, Huset på Næsset, Dagli’  Brugsen Tuse Næs og engagerede lokale.