Lørdag d. 31. oktober – Caminoen – Foredrag med Ole Petersen

Kl. 14.00 – Entré 50 kr. – Køb billet

En Camino er en gammel vandringsrute, der siden middelalderen har ført pilgrimme frem til katedralen i Santiago de Compostela. I Spanien findes der fire “officielle” ruter, der hvert år besøges af tusindvis af pilgrimme. Folk kommer fra hele verden – af religiøse årsager, for den sportslige udfordring eller fordi de har brug for at bearbejde en personlig oplevelse eller sorg.

Atter andre går for at opleve kulturen, historien og de smukke byer, kirker og klostre. Uanset motivet vidner mange hjemmesider om, at Caminoen for mange bliver en skelsættende begivenhed i deres liv.

Lørdag d. 31. oktober får Huset på Næsset besøg af en vaskeægte pilgrim, nemlig Ole Petersen. Han har indtil nu foretaget fire pilgrimsvandringer, og det er dem, han vil fortælle om illustreret med billeder fra turene.

Ole Petersen (født i Løserup på Tuse Næs) har prøvet mange ting gennem årene. På hans CV står bl.a. messedreng, minør, tivolivagt, bygge- og landmålingstekniker, erhvervsdykker og nu også pilgrim. I 2006 kvittede han sit job, solgte huset og alle ejendele undtagen pc og vandrestøvler og så var han klar til at begive sig ud på den første tur – Camino Frances – den mest kendte rute. Siden er det blevet til ruterne Via La Plata, Camino Del Norte og Camino Levanten.